Tihe nädal Bjästas ja Umeas, mai 2008

11.-18. mail külastas 36 keskastme õpilast pikaajalise vahetusprogrammi raames sõpruskooli Umeas. Tänavune programm oli aga hoopis omanäoline, kuna esmakordselt osalesime Grubbe muusikalis „Fly Another Day“ . Uus kogemus oli koostöö Bjästa kooliga ....

Selle õpilasgrupi nn.“ Võtmesõnad“ möödunud reisi kohta:

  • Reis oli parajalt pikk -8 päeva- ning programm oli üsna tihe nii Bjästas kui Umeas
  • Bjästa koolist ja õpilastest saadud muljed olid kindlasti meeldejäävamad, kuna mõlemale poolele oli see esmakordne kogemus elada või majutada teise riigi kodanikku.
  • Bjästa koolis läbiviidud pikk muusikatund, kus kõik õpilased said esineda oma kindlas rollis (solistina, erinevatel pillidel mängijana, koorilauljana), mis päädis esitatud laulu salvestusega ning pressi esindajate kohalolekuga. (artikkel ilmus kohaliku linna lehes)
  • Unustamatud mälestused „Röövlitütar Ronja mägedes „ ronimisest ning hingematvatest vaadetest
  • Umeasse jõudes oli hirmu palju vähem, sest esmane kogemus võõrast perest oli juba olemas. Enamasti juhtus nii, et kui esimeses peatuspaigas ei olnud majutajaks “kõige-kõigem õpilane“, siis teises kohas sattus uueks pereks just „kõige-kõige“ ning vastupidi.
  • Revüüs osalemine, mis kogu selle sõidu peaeesmärk oli, oli kogemus omaette! Hämmastas tohutu ettevalmistustöö, mis oli haaranud kogu kooli viimaste kuude jooksul
  • Meie grupp ei saanud praktilist tagasisidet igapäevasest koolitööst, sest mõlemas koolis täitis meie aja tegelemine muusikaga.


Kokkuvõtteks - ma olen ääretult rahul selle õpilasgrupi koosseisuga! See oli seni parim toimiv grupp, kes suutis toime tulla igasugustes olukordades, oli piisavalt täpne kõikides kokkulepetes, proovis anda endast parima nii reisimise kui esinemise ajal ja mis kõige olulisem- ei virisenud! Õpetaja Kai töö reisi juhtimise ja kõigi muusikaliste osadega kandis head vilja, mida on meil kõigil sügisel võimalik kuulata. Praegusel hetkel on plaanid sellised, et oktoobris, meie kooli sügisballil, osalevad Grubbe kooli muusikaklasside õpilased ja esinevad koos meie õpilastega. Õpilaste isiklikest kontaktidest Bjästa kooli õpilastega kasvavad loodetavasti välja põnevad plaanid ja ettevõtmised, mida tulevikus koos ellu viia.

Aitäh kahele lapsevanemale, kes olid grupi liikmed selle sõna kõige otsesemas tähenduses! Aitäh bussijuhile, kes meie rahutut seltskonda 8 päeva väga rahulikult talus!

Suurim tänu meie sponsoritele, tänu kellele meie reis üldse teoks sai:
„Remedia“, „Kiiu Metall“, „Alari Klaasikoda“, Emart“, Kuusalu Vallavalitsus, Kuusalu Keskkool, “Põhjakivi“, „Monier“

Et osa saada meie reisi pildilisest ülevaatest, vaata kooli kodulehe pildigaleriid.

Sügisel on soovijatel võimalus lugeda meie reisi „Logiraamatut“, kus kõik reisist osavõtnud on oma arvamused kirja pannud. Selle jutu lõpetuseks on parim lause ühest juba minuni jõudnud kirjutisest: „...Megamuhe reis oli!“