Reedel, 7. detsembril lõppes projekti „Turvaline Kool“ esimene aasta. Projekti läbiviijad on: Eesti Tervisedenduse Ühing, Eesti Haigekassa, Harju Maavalitsus, Päästeameti Põhja päästekeskus, Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuur, Maanteeameti põhja regioon ja Harjumaa Omavalitsuste Liit.
Projekti eesmärk on:
• Selgitada välja ja tunnustada aktiivselt turvalisuse teemaga tegelevaid koole Harjumaal
• Tähtsustada turvalise kooli teemat
• Kaardistada oma kooli riskid
• Pakkuda abivahendit kooli turvakavade ja kriisimappide koostamisel
• Nõustada koole protsessi jooksul
• Motiveerida kõiki osalevaid koole
Meie kool kandideeris teiste Harjumaa koolide hulgas tiitlile “Turvaline kool“ ja esitas materjalid konkursile. Korraldav komisjon külastas ka eelmisel nädalal kooli ja tutvus siin tehtavaga. Külaliste tagasiside meie koolile ja siin tehtavale oli väga positiivne.
Võime oma tegevuse üle uhked olla - meie kool sai konkursi võitjana seinaplaadi „Turvaline kool“, tunnustuskirja ning aastaks oma valdusse rändkarika. Projekti läbiviijad andsid üle ka oma auhinnad. Neid saab vaadata kooli raamatukogus. Maanteeamet kinkis kogu kooliperele teaduskeskus AHHAA etenduse ja see toimub meie koolis teisel poolaastal.
Projekti tunnustusüritus viiakse kava kohaselt alati läbi võitjakoolis. Nii korraldatigi see projekti koordinaator Annika Soa juhtimisel reedel, 7. detsembril meie kooli aulas. Tervituseks esinesid meie koorid, sõna said projekti läbiviijad, tänati ja tunnustati kõiki projektis osalenud koole. Üllatuskülaliseks oli kutsutud Carl-Philip Madis, kes esitas kolm laulu.