Treener Sander Piibemann annab põhjaliku ülevaate jalgpalli finaalist.

Kolmapäeval, 27.04 peeti 1.-5. klasside jalgpalli meistrivõistluste finaalturniir Põlvas. Finaalturniirile pääses 6 kooli: Suure-Jaani Kool, Tabasalu Ühisgümnaasium, Orava Kool, Lustivere Põhikool, Rapla Vesiroosi Gümnaasium ning Kuusalu Keskkool. Turniiri võitja ehk koolispordi tänavune meister kuni 5. klassini selgitati turniirisüsteemis – kõik mängisid kõigiga läbi.
Esimeses voorus kohtusime Tabasalu Ühisgümnaasiumiga – kes klubitasandil meile vana tuttav ning kellega mitmeid tasavägiseid mänge peetud. Tasavägiseks osutus ka see mäng. Pisut olid meil paremad võimalused, aga mõned ohtlikud pealelöögid sooritasid ka Tabasalu tüdrukud. Kõige lähemal olime skooriavamisele läbi Elissa pika audiviske, mis kahjuks kedagi puutumata otse väravasse lendas – jalgpallireeglite järgi paraku selline värav ei loe. Samuti suutis vastaste väravavaht teha silmapaistva tõrje kui Viktoria karistuslöögi lati alt tõrjuda suutis. Avavoorust väravateta viik, mis vastas mängupildile.
Teises mängus oli meie vastaseks Orava Kool. Olime teinud oma järeldused avamängust ja kohandanud mängu enam kitsale platsile sobivaks. Vastased kaitsesid tublilt ja visalt, üle oma poole eriti palliga nad ei saanud, aga värava lähistel olid tublilt meid takistamas. Siiski tasapisi kandis surve vilja ning Annabeli ja Liisbeli väravatest võtsime 2-0 võidu.
Nüüd olime saanud üles enesekindluse ja järgmist mängu Lustivere Põhikooliga valitsesime kindlalt. Algul ei suutnud värava ees küll omi võimalusi ära lüüa. Aga kui realiseerimisega ründajad hätta jäid, siis tuli appi seekord väravas mänginud Viktoria. Keskväljal teenitud karistuslöök sai kõvasti lati alla löödud ja vastate väravavaht oli võimetu. Vastased olid juhtunust pisut veel šokeeritud ja saime kohe peale lahtilööki taas võimaluse, mille Emma ära realiseeris – taas 2-0 võit meile.
Eelviimases mängus kohtusime Rapla koolitüdrukutega. Panime kohe algul vurri vastaste värava all käima ning taas tuli mängu avavärav Viktoria karistuslöögist. Jälle keskväljakult ilus tugev löök värava ristnurka. Väravaid lõime ilusa söödumängu järel igale maitsele – oma värava said veel kirja Liisbel, Liselotte ja Mia Maria. Kokkuvõttes ülekaalukas 4-0 võit.
Turniiri viimane mäng Suure-Jaaniga kujunes esikohamänguks. Mõlemad võistkonnad olid seni komistanud vaid korra, viigistades ühe vastasega ja võites ülejäänuid. Mäng oli tasavägine ja närviline. Nii meie kaitsjad kui väravavaht pandi esimest korda turniiri jooksul tõsiselt proovile. Ise ründasime samas ikka isukalt ja lõime mängu avavärava – Emma sai palli vastaste karistusalas ja lõi rahulikult palli alanurka. Seejärel vajusime pisut liiga kaitsma ja peatselt järgnes karistus viigivärava näol – keegi ei jõudnud vastaste kauglööki blokeerima ning postipõrkest sisselennanud palli pidi esmakordselt turniiril Viktoria võrgust välja võtma. Viigiseis mõjus meile äratusena, hakkasime vastast väga kõrgelt survestama. Saime mitmeid nurgalööke, mida vastased oma karistusalast ei suutnud ära puhastada. Ühes sellises olukorras võitis Annabel palli ja tõstis kõrge kaarega palli üle vastasmängijate ristnurka. Ilus värav, mis tõi ka mänguvõidu 2-1!
Kokkuvõttes kuulub Kuusalu Keskkoolile esikoht 13 punktiga, teiseks jäi Suure-Jaani 10 punktiga ja kolmandaks Tabasalu 8 punktiga. Rahule võis jääda nii võistkonna resultatiivsusega kui kaitsetööga – meie turniiril löödud 10 väravale suutsid vastased vastata vaid ühe tabamusega.
Kuusalu Keskkooli eest mängisid: Viktoria Nyyssönen, Annabel Almet, Liisbel Almet, Elissa Kaarmann, Caroly Kiik, Emma Otilie Mäe, Mia Maria Lipsmäe, Liselotte Pikkoja. Vaata ka pilte võistlustelt.