Reedel, 20. jaanuaril tänati Kuusalu rahvamajas 2022. aasta kõige silmapaistvamaid tegusid ja tegijaid.
Oleme väga uhked meie kooli inimeste üle!

Esmaspäeval õnnitlesime tunnustuse saajaid oma koolis:

valla auhind

Pildil: Jüri Rebane, Kai Peterson, Saima Kallionsivu, Vello Sats, Heli Perg, Ilvard Eeriksoo.

KUUSALU VALLA AUMÄRK: Vello Sats
Kandidaat on olnud teenekas ja väärikas koolijuht ning tema aastakümnete pikkune südamega tehtud oskuslik ja tulemuslik töö Kuusalu valla hariduselu heaks väärib tunnustamist ja esiletõstmist.

AASTA HARIDUSE SÕBER: sekretär Heli Perg
Kuusalu keskkooli kauaaegse sekretärina on ta kooli hing. Ta on alati toetav ja abistav. Tema poole pöörduvad kolleegid ning õpilased väga erinevate murede ja probleemidega. Tal on alati lahenduskeskne mõtteviis ning positiivne ellusuhtumine. Tema arvates on kõikidele probleemidele olemas lahendused. Kolleegid hindavad kõrgelt tema huumorimeelt ning sõbralikku suhtumist kõigisse. Ta peab oluliseks kooli arengut ning on valmis panustama arengut toetavates ettevõtmistes.

AASTA NOOR: Abiturient Mariella Soom
Kuusalu keskkooli abituriendina on ta kolm aastat kuulunud kooli õpilasesinduse juhatusse, kahel viimasel aastal olnud õpilasesinduse president. On osalenud maakonna noorte Osaluskohviku korraldamises ja oli tänavu suvel Mustametsa külas toimunud noorte muusikafestivali üks peakorraldaja. Festivali läbiviimiseks saadi toetust haridus- ja teadusministeeriumi projektikonkursilt „Järgmine samm", kuhu ta kirjutas rahataotluse. Lisaks on ta nootevolikogu liige.

AASTA KOGUKONNAELU EDENDAJA: õpetaja Karl Kuuse
Kogukonnaelu edendaja valiti esmakordselt rahvahääletuse teel. Tihedas rebimises ning paarihäälelise edumaaga võitis kandidaat, kes on võtnud südameasjaks merehariduse andmise. Ta tõi Kuusallu merendusõppe ja hakkas koolitama väikelaevakapteneid. Annab koolis madruseõppe tunde ning loob sellega noortele hüppelaua, et minna merendust edasi õppima.

AASTA SPORDIPREEMIA: õpetaja Ilvard Eeriksoo
Tema õpilased on saavutanud nii maakonnas kui riiklikult väga häid kohti. Kuusalu Keskkoolis ja Kuusalu Spordiklubis tehtav töö on kõigi õpilaste arengusse panustav. 2021. aastal valiti ta Harjumaa parimaks kehalise kasvatuse õpetajaks. Ta on andnud aastaid oma panuse ürituste organiseerimisse (Lauritsapäeva jooksu traditsiooni jätkamine, väikelaste spordipäev, kergejõustiku meistrivõistlused), lisaks toetanud maakondlike ürituste toimumist. Tema õpilane Martin Plakk saavutas 2022. aastal häid tulemusi kergejõustikus ning esindas Eestit U16 Balti võistkondlikel meistrivõistlustel.

AASTA KULTUURIPREEMIA: Juubelikontsert Kuusalu pasunakoor 150 ja Ott Kask
Õpetaja Jüri Rebane - pikaaegne pasunakoori liige

AASTA VABAÜHENDUS: Kuusalu noorkotkad
Noored, kes võitsid üleriigilise patrullvõistluse Mini-Erna. Sealt edasi olid saavutused veel kõrgemad - Eestit esindanud neljaliikmeline võistkond võitis Stockholmis Rootsi Kodukaitse lahingukoolis toimunud rahvusvahelisel sõjalis-sportlikul võistlusel esikoha. Meeskonna liige Andreas Idavain on valitud ka Harjumaa aasta noorkotkaks.

AASTA NAISSPORTLANE: vilistlane Aidi-Gerde Tuisk
Aasta naissportlane: 2022. aastal tuli ta kolmandat aastat järjest Eesti meistriks naiste eliidi grupisõidus, mis peeti Balti riikide meistrivõistluste raames Lätis koos Läti ja Leedu proffidega. Ühtlasi pälvis ta ka Balti meistrivõistluste hõbemadal. Ta sõitis 2 aastat Hispaania profiklubis ja nüüdseks on sõlminud 2023. aastaks lepingu Belgia profiklubiga.

MÄRKA JA TUNNUSTA TÄNUKIRI

Ringijuht Eelika Krasmus: Mitmekülgne rahvatantsujuht, kelle käe all tantsivad segarahvatantsurühm Kabujalake, Kuusalu Keskkooli 10.-12. klasside noorterühm, Kuusalu Keskkooli noorte vilistlasrühm ja Loksa linna segarahvatantsurühm. 2022. aastal omistati talle 5. taseme rahvatantsujuhi kutsetunnistus. Ta on üks Kuusalu rahvatantsupäeva algatajatest. 2022. aastal viis ta oma rahvatantsijad Saaremaale ja Eesti rahvakultuuripäevadele Lätti. Ta oli möödunud aastal toimunud meeste tantsupeo D-rühmade meeste liigijuhi assistent.

Kontsert-etenduse "Raimond Valgre" muusikaline juht ja dirigent Kai Peterson ja lavastaja ning stsenarist Saima Kallionsivu.
Suurepärane kontsertetendus, mis sündis andekate tegijate koostöös - Raimond Valgre elu tutvustav kontsertetendus Kuusalu Keskkooli saalis oli kogukonda ja eri vanuses inimesi kaasav lavastus. Kõige paremas mõttes kvaliteetne vanamoodi lavastus, kus olid stiilsed ja maitsekad musikaalsed lahendused, hea liikumine, ajastutruud kostüümid ja suurepärane muusika.

ÕpilaneJoonas Tristen Lootus:
Veemotosportlane, kellel on uhkusega ette näidata 2. koht EM-il ja 4. koht MM-il. Töökas ja andekas noorsportlane.

Õpilane Herlen Kajo:
Noorsportlane, kes on saavutanud silmapaistvaid tulemusi jalgrattaspordis maastikuratta- ja maanteerattavõistlustel. Nimetame mõned neist – Hawaii Express Estonian Cup rattamaratonide sarjas poolmaratoni ja M14 vanuseklassi üldvõitja, rattamaratonide esikolmikukohad, Bosch Eesti maastikurattasarjas 2022. a poolmaratoni ja M14 vanuseklassi üldvõitja, Filter temposarja üldvõit M-U15 vanuseklassis.

Õpilane Markus Aleksander Saar:
Noor jalgrattur, kellel möödunud aastast on eriti märkimisväärne Poola noortetuuri esikoht. Lisaks oli ta Bosch sarja kokkuvõttes teine. Poola noorte velotuuri etapi võit. Raplamaa Rattamaraton maastikusõidu 1. koht. Alutaguse Rattamaratoni 1. koht.

Vilistlane Evar Saul:
Mitmekülgselt tubli nii rattasõidus kui suusatamises. Rattasõidus oli ta mullu edukas Eesti meistrivõistlustel teatekrossis, rahvusvahelisel noortetuuril, Eesti juunioride koondisega meeskonnasõidus, Balti meistrivõistlustel grupisõidus, Filter temposarjas üldarvestuses saavutas esikoha, Tallinna meister temposõidus. Suusatamises on märkimisväärsed Viru maratoni M17 1. koht, Tamsalu-Neeruti M17 1. koht, Alutaguse maraton M17 1. koht.