Reedel, 11. novembril leidis aset kohtumine helilooja Jaan Räätsaga, mille korraldas Olev Oja koostöös Kuusalu Kunstide Kooliga. Jaan Rääts on pärit Tartust, lõpetas 1952. aastal klaveri erialal Tartu muusikakooli ja 1957. aastal heliloojana Tallinna konservatooriumi (oli algul Mart Saare, hiljem Heino Elleri õpilane). Tema loomingus on sümfooniaid, kontserte ja kammermuusikat. Hea pianistina valdab Rääts hästi klaverit ning on kirjutanud väga palju muusikat sooloklaverile ja klaveriduole. Pianistide sõnul on tema teoseid mugav mängida ning nad kõlavad klaveril väga hästi. Jaan Rääts ütles, et muusikapalas on 50% heliloojat ja ülejäänud on esitaja vabadus.
Kohtumisel laulsid lastekoor, tütarlaste ansambel ja noortekoor Niina ja Taavi Esko juhtimisel. Klaveripalasid mängisid Anna-Mari Ainjärv ja Ode Pürg. Kohtumise lõpetas ühispildi tegemine koos kooridega.
Mälestuseks kinkis helilooja koolile endanimelise raamatu. Jaan Rääts oli kolmas esineja sellises vormis kokkusaamiste sarjas. Eelmistel aastatel käisid meil külas Rene Eespere ja Olav Ehala. Pilte kohtumisest vaata galeriist.