5. - 9. detsembrini viibisid Bulgaarias Comeniuse Regio koostööprojekti raames Kuusalu Keskkoolist Viive Abel ja Kai Peterson, Kuusalu Vallavalitsusest Kai Sinisalu ja Lana Toomvap ning Kuusalu Noortekeskusest Priit Parro ja Annika Agu-Aasrand. Tegemist on kahe piirkonna – Bulgaaria Vratsa linna ja Kuusalu valla – vahelise partnerlusprojektiga, mille eesmärk on vahetada kogemusi õpilaste sotsiaalse tõrjutuse vältimiseks ajaloo- ja kultuuritraditsioonide kaudu.
Kuusalu delegatsioon tutvus projekti koordineeriva Vratsa linna haridusosakonna töötajatega ning projektis osalevate koolide ja laste vabaajakeskusega. Toimusid vastuvõtud Vratsa maavalitsuses ja Vratsa linnapea juures. Koolides tutvustati Bulgaaria rahvalikke kombeid. Vabaajakeskuses toimusid kontserdid rahvusliku tantsu ja lauluga. See oli projekti esimene kontaktseminar. Järgmine kokkusaamine toimub 2012 mais, mil Bulgaaria delegatsioon külastab Kuusalu valda.
Käesolev projekt kestab kuni 31.07.2013. Bulgaaria on Euroopa Liidus alates 1. jaanuarist 2007 ja riigi haridusasutused osalevad väga aktiivselt erinevates rahvusvahelistes koostööprojektides. Kuusalu Keskkool osaleb esmakordselt Comeniuse Regio projektis.