Neljapäeval, 2. veebruaril külastas proua Evelin Ilves Kuusalu kooli, et kohtuda hiljuti noore sportlase preemia saanud Tanel Paabo kooliga ja klassikaaslastega. Olümpiavõitja ja riigikogu liige Erki Nool oli meie koolis juba kolmandat korda. Kohtumisel rääkis Nool, kuidas temast sai olümpiavõitja ja kui palju peab pingutama tippspordi nimel.
Proua Evelin Ilvese sõnul jälgib ta huviga noorsportlaste käekäiku. Preemia andmisel on õppeedukus väga oluline, ligi pooled kandidaadid õpivad ainult viitele. Sporti ei tohi teha õppimise arvel.
Erki Noole sõnul on haridus võti tulevikku, aga ukse peab igaüks ise üles leidma. Esinejad vastasid paljudele küsimustele, sealhulgas toitumise ja tervislike eluviiside kohta. Nool arutles, miks Keenia sportlased saavad nii häid tulemusi jooksualadel. Nad liiguvad väga palju jalgsi. Näiteks keskmiselt asub Keenias kool kolme ja poole km kaugusel kodust ja lapsed käivad vahepeal kodus lõunal, sest koolisööki ei ole.
Kohtumise järel sõid külalised koolilõunat. Evelin Ilves kinkis koolile Eesti spordi biograafilise leksikoni, kuhu Erki Nool lisas oma autogrammi.
Vastutasuks said külalised Kuusalu kooli raamatu ja nimelised tikitud järjehoidjad. Vaata pilte.
Artikkel ja pildid Vabariigi Presidendi ametikul kodulehel: vaata siin.