Kuna õigeid vastuseid oli võrreldes jaanuariga neli korda rohkem, siis otsustasime loosida kolm võitjat. Eesti Päevalehe raamatu said seekord:

1. Anne Grethe Tuisk, kes vastas küsimusele, missugust ajaloolist sündmust käsitleb Eduard Bornhöhe oma jutustuses „Tasuja“. Õige vastus on Jüriöö ülestõus 1343. aastal. Võiduraamat on Mats Traadi „Tants aurukatla ümber“.

2. Andree Horm, kes vastas küsimusele, missugune eesti film kujutab eestlaste muistset vabadusvõitlust ootamatu nurga alt (Kas Läti Hendrik valetas). Filmis mängib peategelast Urut Ott Sepp, kes püüab ära hoida eestlaste hävingut, mis aga kuidagi ei õnnestu. Õige vastus on Malev, võiduraamat Enn Kippeli „Kui raudpea tuli”.

3. Elektra Nadežda Mašitševa, kes vastas küsimusele, millise kirjamehe ja kultuuritegelase suust pärinevad sõnad „Olgem eestlased, aga saagem eurooplasteks!” Õige vastus on Gustav Suits. Võiduraamat: Heino Kiik „Maria Siberimaal”.

Märtsis on meil veelgi enam põhjust keskenduda eesti keelele. Miks? See ongi märtsikuu esimene küsimus. Kui vastuses on kirjutatud kaks fakti õigesti, osalete kahe loosiga. Head nuputamist!