Ettevotluspaev 2022

Projekti „Noorte ettevõtlikkuse arendamine Kuusalu piirkonnas“ viimase projektitegevusena toimub 10. mail Kuusalu Keskkoolis „Ettevõtluspäev ja töömess 2022“.
• Üritus on suunatud Kuusalu, Loksa ja Kolga koolide 9.-12. klasside õpilastele.
• Eesmärk: arendada noorte praktilisi ettevõtlikkuse oskuseid läbi töötubade ja ettevõtjatega kohtumiste ning luua kontakte noorte ja kohalike ettevõtete vahel, mis võiksid viia töö ja/või praktika suheteni.
• Päeva esimeses pooles toimuvad paralleelsed majandus- ja ettevõtlusteemalised töötoad (iga õpilane valib eelnevalt omale 2 töötuba). Peale lõunasööki läheb päev edasi KuEL poolt korraldatud Töömessiga ning päeva lõpetab Teadusbussi teadusetendus.

Orienteeruv ajakava
8:30 Saabumine, registreerumine
09:00 Sissejuhatus ja lühike teemakohaline loeng
09:30 Sirutuspaus
09:45 – 11:00 Paralleelsed majandus- ja ettevõtlusteemalised töötoad (iga õpilane valib eelnevalt omale 2 töötuba). Registreerimine töötubadesse toimub 2.- 8. mail. Registreerimine algab 2.05 kell 12.00
11:00 Sirutuspaus
11:15 – 12:30 Paralleelsed majandus- ja ettevõtlusteemalised töötoad
12:30 Lõunasöök kooli söögisaalis
13:00 – 14:30 Töömess
14:30 Sirutuspaus
14:40 Kokkuvõte ja Teadusbussi teadusetendus

Tutvu meie töötubadega ja registreeru:

 1. TÖÖTUBA: Kuidas saada ettevõtjaks ja muuta maailma?

Mihkel Muinasmaa on sügavalt uudishimulik õppija, müügitreener ja edukas müügiinimene. Julguse ja oskuse inimestega edukalt suhelda on Mihkel saanud müües raamatuid ukselt-uksele kui alustas oma müügikarjääri Ameerikas ettevõttes Southwestern Advantage. Samas ettevõttes kasvas ta kiirelt organisatsiooni juhiks ning endiselt värbab ja koolitab müügimeeskondi. Ta on läbi viinud läbi enam kui 16000 müügi presentatsiooni, 350 töövestlust ja enam kui 2000 müügiinimesega ettevõttes saavutanud kõrgeid kohti olles top 2% müügimeeste seas.
Räägin, kuidas kõik ettevõtted teenivad raha müügiga. Jagan oma kogemust müügijuhi, värbaja ja top müügiinimesena. Tutvustan oma igapäevatöö tehtud vigu ja soovitusi töökohtade loomisel, inimeste arendamisel ja projektide käivitamisel.
Natuke ka sellest, kuidas olen seadnud eesmärke – seon need ettevõtja tööharjumuste tutvustamisega. Tuletan meelde, et elus tuleb kontrollida neid asju, mis saab. Õppida kiiresti ja mitte alla anda. Räägin ka sellest, kuidas leida endale sobiv valdkond võimalikult kiiresti."
Töötoas osalenu:
• Mõistab müügitöö vajalikkust ja saab ideid, miks seda valdkonda õppida
• Teab müügivaldkonna eripärasid ja eeldusi eduks
• Saab aru, millised on ühe eduka ettevõtja harjumused ja päevakava
• Oskab märgata seoseid tänaste tegevuste ja tuleviku vahel tööturul
• Teab, mida tähendab müügijuhi töö ja saab aru, millised väljakutsed võivad olla
• On teadlik, mis on mõjusa sõnumi edastamise olulisteks eeldusteks

2. TÖÖTUBA: Ettevõtlikkusest ettevõtluseni.

Gerly Veeleid, SA Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskus (HEAK).
Töötoas räägime kuidas leida enda kirg ja tegutsemistahe juba koolis õpingute ajal. Tutvume õpilasfirmade kontseptsiooniga ja edukaimate näidetega. Vaatame, millised peaksid olema esimesed sammud, et liikuda lähemale ettevõtluse poole. Kui tunned, et Sul on peas mitmeid huvitavaid mõtteid, aga ei oska kuskilt alustada või oled hoopis segaduses mida peaksid edasi minema õppima peale kooli lõpetamist, siis see töötuba on just Sulle!

3. TÖÖTUBA: Cashy rahatarkuse mäng.

Mart Vainu, mängu looja: "Töötoas mängime Cashy rahamängu, kus 40 minuti jooksul võisteldakse, kes suudab enim kasvatada enda varasid, püsides samal ajal õnnelik. Mäng põhineb päriselul, seega on võimalik muuta oma igakuiseid kulusid, teha oma ettevõte ja investeerida näiteks aktsiatesse ning krüptosse.
Pärast mängimist arutame mängus toimunust ja räägime üldiselt rahast ja rahatarkusest. Tuleb lõbus töötuba ning kindlasti saad ka enda jaoks uusi kasulikke teadmisi!
PS. Töötuba filmitakse ja pildistatakse ning hiljem kasutame seda sisu reklaammaterjalides. Kuid meie mängimist ja arutamist see ei sega! "
NB! Mängimiseks läheb vaja laetud ja mobiilse internetiga varustatud mobiiltelefoni!

4. TÖÖTUBA: Kuidas minu ebaõnnestumised aitasid mul jõuda Solaride'i?

Asso Soosalu, Solaride'i turundus - ja kommunikatsioonijuht, Kuusalu Keskkooli vilistlane.
• Miks on oluline leida endast "mul ei ole suva" mõtteviis?
• Miks tegelikult võiksid noored inseneeriat õppima minna?
• Eestis ehitatakse päikeseautot?? Miks!?
• Mis on tulevikukompetentsid ning kuidas selle mudeli näitel end arendada?

5. TÖÖTUBA: Tõhusa õppimise töötuba.

Töötoas jagatakse teadmisi sellest, millised on teaduslikult tõestatud tõhusad õpimeetodid, kuidas oma elustiiliga (uni, toitumine, füüsiline aktiivsus, sotsiaalelu, lõõgastumine jne) enda õppimisvõimet toetada, kuidas aega planeerida ning kuidas võidelda segajatega. Teeme kindlaks, millised on sinu uskumused efektiivsetest õpimeetoditest, kuidas Sa praegu õpid ning mida saaksid teha, et edaspidi tõhusamalt õppida.

6. TÖÖTUBA: Tööseadus. Kuidas koolinoorena suveks tööd leida?

Töötoas saavad osalejad ülevaate millised tööd on lubatud ja millised tööd on keelatud noortele. Kust leida sobivat tööd, kui eelnev töökogemus puudub. Milline on lubatud töö tegemise aeg ja teised olulised töö tegemise tingimused. Millist palka on noorel võimalik teenida ja milline on töötasu alammäär 2022.aastal.

7. TÖÖTUBA: CV. Kuidas kandideerides silma jääda?

Soovid leida tööd, mis sulle meeldib? Soovid silma jääda teiste kandidaatide hulgast? Tule kohale ja saa teada, milliseid nippe kandideerimisel kasutada, et tihedas konkurentsis silma jääda.

8. TÖÖTUBA: Töövestlus

Tahad saada teada milliseid tüüpküsimusi küsitakse töövestlusel ja kuidas nendele vastata? Soovid katsetada tööandja või kandidaadi rolli? Tule kohale ja panne ennast proovile töövestluse simulatsioonis.

9. TÖÖTUBA: Kuidas stressiga hakkama saada ja enda vaimset tervist hoida?

Huvisid on palju. Võimalusi on palju. Valikuid on palju. Teadmatust on palju. Põnevust on palju. See on ühtmoodi hea, kuid võib kaasa tuua ka varjukülje, mis sageli sisaldab stressi.
Mis on stress? Kas stress on paratamatu? Mida teha, kui stressi koguneb liiga palju? Kuidas ma aru saan, et läbipõlemine ähvardab? Kuidas enda vaimset tervist hoida?
Töötoas just nendel teemadel arutlemegi. Mõtiskleme üheskoos ning proovime ka läbi mõningaid tegevusi, mida enda vaimse tervise hoidmiseks igaüks meist teha saab.
Koolitaja: Nele Mets, MTÜ Peaasjade koolituste valdkonna juht ja nõustaja.

convertforms 01Registreerumine on lõppenud!

Töömessil osalevad järgmised ettevõtted:

Balti Spoon OÜ - www.baltispoon.ee

Emart OÜ - www.emart.ee

E20 Service OÜ - www.e20.ee

Keerud OÜ - www.keerud.ee

Kiiu Mõisakoda OÜ - www.kiiukoda.ee

Kiiu Park OÜ - www.kiiupark.ee

Nordic Houses KT OÜ - www.nordichouses.eu

Tunnel Agentuur OÜ - www.tunnel.ee

WeeRec OÜ - www.weerec.ee

Woodfox OÜ - www.woodfox.ee

 Üritus toimub Euroopa Liidu Sotsiaalfondi poolt toetatud projekti „Noorte ettevõtlikkuse arendamine Kuusalu piirkonnas“ raames ja on osalejatele tasuta.

el sotsiaalfond horisontaal 200px