MASKOTIKONKURSI TULEMUSED

Zürii väljavalitud võidutööks, mis läheb ka teostusele, osutus töö nr 23, kus on kujutatud öökulli Jumjum, autoriks Janette Roopa. Žürii sooviks aga öökullile teise nime anda, see leiti töölt nr 18, kus on kujutatud samuti öökulli, kelle nimi on Rihukas. Selle töö autoriks on Anete Samelselg.

Rahva lemmikuks õpilastööde hulgast osutus töö nr 5, kass Kyku, autoriteks Inge-Mai Arakas ja Gäroli Haavel - see töö leidis äramärkimist ka žürii poolt.

Eripreemia saab kooli töötaja Karin Hiis, kes esitas konkursile 2 tööd (nr 16, Härg Ur ja nr 8, öökull), milledest üks tõusis publiku lemmikuks ja teine jäi žürii äramärgitud tööde hulgas teisele kohale.

VÕITJAD SAAVAD OMA AUHINNAD KÄTTE VEERANDI LÕPUS!
Kooliolümpiamängude komitee õnnitleb võitjaid ja tänab kõiki osavõtjaid!

Oma tööd saate tagasi Ingrit Keerma käest, s.h näitusele mitte mahtunud tööd.

Suur tänu kõigile maskotikonkursil osalejatele! Vali oma lemmikmaskott kuni 5. märtsini!
Saabunud joonistused on välja pandud vaatamiseks ja hääletamiseks võimla kõrval asuvale stendile!

Kevadel peetakse Kuusalu Keskkoolis esimesi kooliolümpiamänge.

Paraku pole koolil oma maskotti, üht head ja sõbralikku  tegelast, kes annaks kõigile hea tuju ja oleks sõbraks. Ta külastaks meie kooli üritusi ja  osaleks spordivõistlustel.

Parandame vea, sest kohe algab maskoti konkurss.

Aita kaasa maskoti loomisele, pannes oma  mõtted paberile.

 Konkursi tingimused  

  • maskott  peab olema heatujuline, lapsesõbralik ja kooli väärtustav tegelane,
  • maskott peaks olema positiivse/ humoorika iseloomu ja olemisega,
  •  konkursile esitatud maskoti kavand peab olema ka reaalselt valmistatav, sest maskott võib olla  mänguasjana, meenena, kujuna, logona kui ka inimsuuruses;
  • tehnika ning materjali valik on vaba, soovituslikud on naturaalsed ja looduslähedased materjalid,
  • maskotti peab saama kujutada ka joonistusena;
  • esitatud tööde arv ühe osaleja või osalejate grupi kohta ei ole piiratud.
  • konkursile on oodatud osalema kõik vahvate ideedega inimesed vanusest sõltumata
  • konkursile võib esitada ühe maskoti või maskottide grupi (kaks või rohkem üksteisega seotud maskotti).

Nõuded töö vormistamisele 

  •  Konkursil osaleja esitab konkursile märksõnaga „maskott“ varustatud A4 formaadis tööjoonise ning kinnise ümbriku autori nime, klassi ja kontaktandmetega.
  • konkursitöö esitada A4 formaadis paberil kavandina, joonisena või joonistusena  ning lisada lühike materjalikirjeldus;
  • maskotil peab olema nimi ja väike iseloomustus. Soovi korral võib lisada omapoolse legendi.
  • Jooniste juurde võib lisada ka juba toodetud maskoti näidise või foto.

Konkursi tähtaeg ja hindamine

Konkursitöö palume tuua  hiljemalt 23.02.2010 Maskoti valib välja Kooliolümpiamängude komitee.

Komiteele jääb õigus autori poolt pakutud nime mitte kasutada või kasutada mõne teise osaleja poolt pakutud nime. Viimasel juhul pälvib äramärkimise ka nime autor. Lisaks jääb komiteele  õigus maskottide grupist välja valida ka ainult üks maskott.

Parimale tööle/töödele on auhinnad.

OLÜMPIAMÄNGUD

Olümpiamängud on spordipidu, mis toimub iga nelja aasta järel. neil osalevad sportlased, kes võistlevad omavahel.  On suveolümpiamängud ja taliolümpiamängud, nende kestus ei tohi ületada  16 päeva.

OLÜMPIAMASKOTT

Maskotiks valitakse tavaliselt loom või kujutis, mis peab sümboliseerima olümpiamängude toimumismaad või toimumiskohta. Esmakordselt võeti maskott olümpiamängudel kasutusele 1972. aastal Münchenis (mitteametlikult 1968 Mexico Citys). Talimängude maskotti said inimesed esmakordselt näha 1976. aastal Innsbrukis (mitteametlikult 1968 Grenoble`is)

AUS MÄNG

Aus mäng on olümpiaideaal, mis hõlmab endas ausust, ausust meeskonnakaaslaste ja kaasvõistlejate vastu ja kehtestatud võistlusreeglitest kinnipidamist. Iga võistleja peab vankumatult kinni pidama olümpiamängude reeglitest.

OLÜMPIAMÄNGUDE SÜMBOLID

Lipp- valgel põhjal viis rõngast (sinine, must, punane, kollane, roheline). Kuuest värvist kajastub vähemalt üks värv kõigi maade rahvus-  või riigi-lipul. Lipp on kasutusel 1913. aastast.

Deviis- ladina keelne CITIUS, ALTIUS, FORTIUS (kiiremini, kõrgemale, tugevamini)

Hümn- hümni viisi autor on kreeklane Spyros Samaris. Hümn kõlas esmakordselt esimestel kaasaegsetel olümpiamängudel, kuid ametlikult kinnitati 1958. aastal.

Olümpiatuli- süüdatakse Kreekas Olümpias jumalanna Hera templi varemete esisel altaril. Tuli süüdatakse alati päikesekiirte abil. Esmakordselt süüdati seal tuli 1936. aastal Berliini mängude eel.