8. mail 2010 toimub Pirita Vaba Aja Keskuses juba viiendat aastat järjest koolinoortele ja tudengitele mõeldud lühifilmifestival TÄHEVÄRAV. Festivalile on oodatud võistlema kõik filmi- ja meediahuvilised koolinoored ja tudengid üle Eesti vanuses 12-26 aastat.

TÄHEVÄRAV on avatud omaloomingule, kus žanri osas piiranguid ei ole. Esitada võib nii dokumentaal-, draama-, komöödia,- tragöödia,- ulme-, anima-, õudusfilmi jne. Filmi pikkus võib olla kuni 10 minutit. Lühifilmide esitamise tähtaeg on 28. aprill, siis on professionaalsel žüriil kenasti aega, et kõik filmid läbi vaadata ja neid üheskoos analüüsida. Žürii valib kõikide laekunud filmide hulgast välja 15 filmi, mis saavad lõppvõistlusele ehk finaali. Need filmid tulevad ettekandele 8.mai õhtul suurel ekraanil enne auhinnatseremooniat. Samas on kõikidel huvilistel võimalik peale ürituse ametliku osa lõppu vaadata ära suurelt ekraanilt ka need filmid, mis 15 parima hulka ei saanud.
Auhinnatakse parimaid filme ja noori filmitegijaid erinevates kategooriates. Lisaks saab võidufilm endale ka GRAND PRIX auhinna, milleks on "Kuldne männioks", tõmmates sellega veidi parrallele maailma kõige tuntuma filmifestivaliga, mis leiab aset Cannes'is.

Selle aastase Tähevärave tunnuslause kõlab: "Samm tähtede poole..."

Nüüd kõik agaralt filme tegema ja esitama! Kohtume juba Täheväraval!
Täpsemad tingimused ja formaadinõuded leiad allolevalt registreerimisankeedilt!

Tähevärav 2010 registreerimisankeet asub aadressil http://piritavak.ask.mikare.net/tahevarav
Lisainfo telefonil: 5108758, 6069053 ja e-postil: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.