Esimest korda korraldas Eesti Maaülikooli doktorantide ühing ElusTeadus koolinoortele suunatud teadusvõistlust Teaduslahing. 15. mail toimus Tartus maakondade parimate võistkondade vahel superfinaal. Harjumaad esindasid meie kooli 8. klassi õpilased Carmen Tiinas, Georg Kuusk ja Pärtel Sarap. Juhendaja Eve Sarapi sõnul tuli kodutööna teha uurimistöö ja koostada sellekohane teadusplakat.
Võistlus oli oodatult raske, sest juba eelvoorus said võistlejaid lahendada 3-4 leheküljelisi ülesandeid. Kokku tuli lahendada 4 ülesannet, igaühe jaoks aega täpselt 30 min. Ülesanded olid seotud loodusainetega, mida sidus ühtseks tervikuks matemaatika ning praktilised tegevused. Korraldajad on lubanud kõikidele huvilistele oma kodulehele üles panna võistluste ülesanded koos lahendustega.
Enne lahendama asumist tuli riietuda vastavasse kostüümi, näiteks kanda STIHL metsafirma jakke ja kiivrit või laborandi kitlit ja kummikindaid.
Võistkonna poolehoidjatena olid kaasas Marielle Tuum, Katriin Viruneem ja Mattias Idavain. Nemad said kohe suunduda Teaduskorrusele, kus õpitube ja katseid viisid läbi Eesti parimad teaduse populariseerijad nagu AHHAA, Rakett 69, Tartu Loodusmuuseum, Psühhobuss jt.
Teaduslahingu 2015 võitis Põlva Ühisgümnaasiumi võistkond, kes kodutööna uuris Põlvamaa jõgesid. Kuusalu võistkonna teadusplakati teemaks oli putukate ökoloogia ja putukahotell. Töö pälvis ühinenud loodusajakirjade ühenduse MTÜ Loodusajakiri eripreemia oma olulise ja laiale lugejaskonnale tutvustamist vääriva idee poolest. Vaata plakatit.

kodukale